Razvan Vasile – Life and Succes Coach

Razvan Vasile Logo

De la pasiune, la proiect de tara – MBAKids, cel mai complex program MBA pentru copiii din Romania in educatie de afaceri si dezvoltare personala – interviu cu Razvan Vasile, CEO MBAKids Academy

Academia MBAKids este un concept unic, un proiect de tara despre mentalitatea succesului si pregatirea liderilor de maine, copiii de azi. De saptamani bune, presa din Romania, inclusiv radioul si televiziunea, discuta despre cursurile MBAKids care au devenit noua referinta in educatia de afaceri si leadership pentru copii, noul fenomen al educatiei de dezvoltare personala pentru copiii din Romania. Scopul interviului nostru este sa descoperim care este cheia succesului academiei MBAKids. Stim cu totii ca in doar o saptamana de la lansarea in Romania, sute de parinti si-au inscris copiii la cursurile de dezvoltare personala si afaceri MBAKids. Discutam cu Razvan Vasile, fondator si CEO al MBAKids Academy. Din anul 2000, Razvan Vasile este creditat ca pionier al primelor startup-uri software romanesti, in special in domeniile software-ului de management de tip ERP, CRM, BI si HR. Tot de atunci a devenit “Growth & Success Coach” pentru tineri antreprenori si copii. La doar 20 de ani raporta cu ajutorul solutiilor IT dezvoltate de compania sa, situatia liderului mondial in constructii de la acea vreme, direct la Bursa din New York. Ulterior, a fost implicat in dezvoltarea de solutii specifice de raportare catre Fondul Monetar International si in strategii de structurare a unor sisteme nationale fiscale si de colectare de taxe. In materie de coaching, sunt peste 16 ani de cand, intensiv si voluntar, Razvan Vasile se ocupa de copii si adolescenti ca mentor si life coach. Fiind si cetatean australian, a condus din postura de CEO, companii globale si multi-nationale din industria IT, in principal in industria cybersecurity si business software development.

Buna ziua Razvan! Pe scurt, cum a devenit atat de rapid MBAKids noua referinta in educatia de afaceri, mentalitate si leadership pentru copii? – A fost intr-adevar o avalansa de inscrieri si una si mai mare de entuziasm, mirare, dinamism, zambete si exclamatii pozitive. Liniile telefonice ale academiei au luat pur si simplu “foc”. Este vorba pur si simplu de calitatea acestor cursuri si de faptul ca suntem prima academie de MBA pentru copiii din Romania. E frumos cand parintii si copii te iubesc! Premiul extraordinar primit la gala iSuccess Awards a avut de asemenea un impact pe masura. Echipa noastra efectiv a stralucit pe covorul rosu de la “Le Chateau”, primind din partea iSucces Awards premiul pentru “Cel mai Complex Program MBA pentru Copii”, in aplauzele unei audiente de exceptie. Din punctul meu de vedere, este o recunoastere oficiala a tuturor rezultatelor academiei, remarcandu-ne anul trecut prin misiunea, viziunea si valorile pe care le transmitem copiilor din intreaga tara. Revenind la intrebarea initiala, cursurile MBAKids au devenit o referinta in domeniul educatiei de afaceri si mentalitate pentru copii prin esenta conceptului nostru fundamental. Mai exact, ne dorim ca prin ceea ce facem, sa ajutam si sa inspiram copiii in a intelege esentialul despre viitorul lor. Ce ii va face pe acesti copii puternici, este asumarea responsabilitatii pentru tot ceea ce se intampla in jurul lor. Ei devin constienti ca succesul consta in inteligenta, actiune, integritate si disciplina.

Tot conceptul, structura si obiectivele cursurilor au pornit de la sistemele educationale din Australia, Anglia si Singapore. Aceste sisteme de invatamant sunt unele dintre cele mai apreciate din lume si recunoscute pentru rezultatele lor exceptionale in domeniul educatiei. La academia MBAKids, copiii intre 6 si 18 ani invata sa decida cu privire la viitoarea lor cariera si sa obtina abilitatile necesare in economie, finante, comunicare, negociere, bune maniere, inteligenta emotionala. MBAKids incurajeaza copiii sa puna intrebari dificile, sa exploreze necunoscutul si sa fie pasionati de descoperirea propriului potential.”, raspunde Razvan Vasile.- Care a fost motivatia principala care a stat la baza crearii acestui concept?- Din ce in ce mai multi parinti, 79% mai exact, vad scoala traditionala drept insuficienta pentru dezvoltarea copiilor, in special legat de pregatirea lor pentru viata. Este motivul pentru care parintii romani cauta cursuri de dezvoltare personala solide in domeniul afacerilor si mentalitatii de lider pentru copiii lor. In vreme ce sistemele de educatie din afara se adapteaza permanent la evolutia societatii, la cerintele noului mediul de afaceri si la nevoile in dezvoltare ale individului, sistemul nostru de invatamant a ramas in urma. Se observa clar cum programa scolara actuala pregateste copiii pentru trecut si nicidecum pentru viitor. Cu cat acestia cresc cu atat mai mult isi pierd interesul si descopera ca exista o mare diferenta intre cerintele viitorului si ceea ce invata la scoala de azi. De exemplu, doar 15% dintre elevi considera ca scoala a integrat foarte bine educatia digitala, iar 72% dintre ei considera ca sistemul educational nu este adaptat pentru meseriile viitorului si nu iti dezvolta aptitudinile necesare pentru acestea. Aici intervine MBAKids prin cursuri distinctive care ofera copiilor o educatie de calitate, complementara scolii. Copiii sunt provocati sa-si atinga atat propriile obiective cat si sa-si imagineze cum prin eforturile lor vor putea imbunatati o lume imperfecta”, subliniaza Razvan Vasile.

Ne poti detalia componenta programului MBA de cursuri pentru copii?- “In definirea pachetului de cursuri MBAKids am pornit de la o realitate a zilelor noastre: copiii au nevoie de instrumente, metode si abilitati noi pentru a-si putea crea si sustine viitorul. Detinerea abilitatilor de succes si de afaceri sunt cerinte esentiale pentru copii ca viitori lideri. In consecinta, am dezvoltat un pachet de cursuri care sa includa urmatoarele module de dezvoltare personala pentru copii: Mentalitate de Succes, Leadership, Inteligenta Emotionala, Educatie Financiara, Afaceri si Startups, Tehnici de Negociere, Marketing si PR, Principiile Fundamentale ale Succesului, Comunicare si Dictie, Restart in Gandire, Eticheta si Bune Maniere, Vorbit in Public, IT si Robotica si Supravietuire. Acest ansamblu de module acopera o arie larga de aptitudini necesare unui copil pentru dezvoltarea unei mentalitati de crestere sanatoase si de viitor.”, clarifica Razvan Vasile.

Dispune academia MBAKids de o componenta sociala care sa ofere acces acestor copiilor fara posibilitati materiale la cursurile MBAKids? – Inca de la inceput, acesta a fost unul dintre cele mai importante aspecte incluse in misiunea, viziunea si valorile pe care le promoveaza MBAKids Academy. Oferim constant burse sociale gratuite pentru a promova incluziunea copiilor proveniti din medii defavorizate. Predam si invatam cu dedicatie si placere pentru o viata si o viitoare cariera de succes a fiecarui copil din Romania!

Cateva ganduri de final Razvan? – Un sfat pentru toti parintii. Nu ezitati cand este vorba despre viitorul copilului Dvs.! Copilul are nevoie de o alternativa educationala serioasa unde sa invete cum sa invete, cum sa citeasca eficient, cum sa manance sanatos, cum sa se odihneasca si sa faca sport, cum sa comunice, cum sa identifice oportunitati, cum sa economiseasca si sa faca rapid bani, cum sa-si managerieze emotiile si cum sa devina adevarati lideri. Cursurile MBAKids sunt concepute pentru a reduce discrepantele existente intre cunostintele predate in scoala si cerintele realitatii actuale. Inscrieti-va copilul la cursurile noastre. Va punem la dispozitie o evaluare initiala gratuita, care se va desfasura online si va dura aproximativ 30 de minute. In cadrul acestei evaluari vom efectua o analiza completa a potentialului copilului pentru a-l integra la clasa si cursul cel mai potrivit. Oferim odata cu inceperea scolii (9 ianuarie) un discount substantial de 25% pentru copii pentru a incuraja parintii sa faca acest pas esential pentru viitorul copiilor. Ne dorim sa pastram entuziasmul si explozia de interes pentru cursurile MBAKids Academy. Liderii de maine se formeaza azi!”, incheie interviul CEO-ul MBAKids, Razvan Vasile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *